Wie zijn wij.....
 
 
De kringgroep IJsselmuiden is een vereniging aangesloten bij de Vereniging voor fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden (VDH). Wij werken alleen maar met Duitse Herders voorzien van stamboom, en waarvan de geleider lid is van de VDH. Wij richten de honden af volgens de IPO-normen (Internationale Prüfungs Ördnung). Dit programma bestaat uit 3 onderdelen, het speuren, apèl en manwerk.
 
Onze kringgroep heeft de africhting hoog in het vaandel staan, waarbij de mogelijkheden van de hond-geleidercombinaties ten volle benut worden en zo de honden tot op hoog wedstrijdniveau brengen.
We richten de honden af door een intensieve training van hond en geleider. De hond wordt het liefst vanaf jonge leeftijd spelenderwijs en op een positieve manier getraind: met belonen als het kan en bestraffen als het moet. Twee keer in de week wordt de combinatie getraind door vaste trainers die de uitdagingen en vorderingen van de combinaties goed kennen. Sommige combinaties zijn ook actief in de kynologie bijvoorbeeld om een fokgeschiktheidskeuring te halen.
 
Daarnaast zijn wij een leuke en gezellige vereniging. Op ons trainingsveld staat een uitstekende kantine waar het na de training en tijdens activiteiten goed toeven is.
We hebben door het jaar heen verschillende activiteiten: we organiseren zelf examens en wedstrijden op ons veld, we bezoeken examens en wedstrijden bij andere kringgroepen, we hebben onze jaarlijkse vaccinatiedag, nieuwjaarsborrel, feestavond.
 
Kortom, een vereniging met een duidelijk doel waar we met zijn allen op een gezellige manier aan werken!