Onze trainingen

Tijden

Dinsdagavond van 18.30 tot 22.00 uur
Zaterdagochtend van 8.30 tot 14.00 uur
 
Alleen op zaterdag is er speuren.
 
Opbouw training
Alle trainende leden (geleiders) zijn gekoppeld aan een eigen instructeur, dat kan voor iedere afdeling een andere instructeur zijn.
 
Afdeling speuren
Alle geleiders en instructeurs verzamelen zich bij het verzamelpunt vlakbij de speurvelden. De instructeurs nemen vervolgens de eigen geleiders mee naar een geschikt veld. Daar worden eerst de speuren uitgezet en als iedereen zijn/haar speur heeft uitgezet worden deze uitgelopen. Naast de geleider en de instructeur mogen ook andere geleiders meelopen als het speur uitgewerkt wordt.
 
Afdeling apel
De instructeur bepaald in overleg wanneer een geleider met zijn/haar hond het veld op mag voor de training. Zo hoeft de instructeur maar één geleider in de gaten te houden, en lopen er niet te veel geleiders tegelijk op het veld. De geleider kan over het algemeen zelf bepalen welke oefeningen er gedaan worden. Een training duurt 15-30 minuten per hond.
 
Afdeling pakwerk
De instructeur bepaald de volgorde waarin de geleiders het veld op kunnen, en bij welke pakwerker. Telkens is één hond tegelijk op het veld. Andere geleiders kunnen ook op het veld kijken naar de verrichtingen van de trainende hond.