Nieuws


Resultaat NIAK en plaatsing WUSV 2017 - maandag 28 augustus 2017

In het weekend van 26 en 27 augustus vonden de Nederlandse Individuele Africhtings Kampioenschappen plaatsen in Apeldoorn.
 
Jordy Tromp, met Abilio vom Krausplatz, heeft zich gekwalificeerd voor het NIAK.
Het NIAK begon  op zaterdag, en deze dag moesten alle honden speuren in de buurt van Zwolle.
 
Jordy zat in de groep die om 14.00 uur moest speuren, hij had lotnummer 3 getrokken en de toeschouwers konden er niet alles van zien omdat hij achterin in het weiland moest speuren.
Het speuren ging erg goed, tot het moment dat er een haas over het spoor heen liep, waardoor de aandacht van de hond afgeleid werd. Maar ondanks deze afleiding heeft Abilio het spoor tot nog goed uitgewerkt.
Dit werd door de keurmeester beoordeeld met 89 punten en Jordy was hiermee heel erg tevreden.
Op naar de volgende dag.
 
Jordy had lotnummer 2 getrokken maar omdat lotnummer 1 zich teruggetrokken had, moest hij als eerste appél lopen om 6.45 uur.
Er waren nog maar weinig toeschouwers, maar de mensen die er niet waren hebben wel iets moois gemist.
Het appél zag er super uit en de keurmeester had ook maar weinig opmerkingen, behalve het vooruitsturen.....
Abilio, ging op het commando van Jordy, zeer snel vooruit, maar op het teken van de keurmeester, moest Jordy de hond afleggen.
Dit teken kwam pas op het moment, toen Abilio al voorbij de cirkel van de doellijn was, en toen liep de hond door, kwam weer terug, nog een commando van Jordy, en toen ging de hond pas liggen. Dit was een duur commando....... Jordy heeft nog 93 punten over gehouden...
 
Om ongeveer 8.15 uur moest Jordy als eerste pakwerk doen; wij vonden het pakwerk gedeelte erg keurig uitzien, maar de keurmeester heeft het beoordeeld met 86 punten, was ons zeker erg tegenviel.
 
Desondanks dat het pakwerk gedeelte erg tegenviel heeft Jordy zich toch als vierde deelnemer zich kunnen plaatsen voor de WUSV 2017 in Tilburg.
 
Wij zijn daar natuurlijk erg blij mee en trots op ons resultaat, wij willen Jordy feliciteren en hem veel succes en natuurlijk plezier toewensen in Tilburg.
 
 

Afbeelding invoegen


Terug naar de vorige pagina >